Avtorji

Ana vodi Pripovedovalsko šolo Pripovedovalskega Varieteja. Pravljice je prirejala in pisala za projekte različnih gledaliških hiš ter za radio in televizijo.

Boštjana, komika in prevajalca, čaka v 2017 izid dveh slikanic (ne skrbite, ni risal). Kadar ne tiči za tipkovnico, skače po standup odrih in snema podkast.

Cvetka je zgodbe, slikopise, uganke in pesmi za otroke začela objavljati v Cicidoju in Cicibanu. Po izidu slikanice Rdeča hiša (2004) pa so sledile še mnoge.

Damjana piše pesmi in prozo za otroke in odrasle – običajno ob spremljavi inštrumentalnega rocka. Objavila je več knjig za mlade, kmalu pa izide prva za odrasle.

Janino pisanje odlikujejo navihani, zabavni junaki ter prepričljive in napete zgodbe. Njihova čarobnost in izvirnost navdušujeta bralce vseh generacij.

Tinka najraje piše realistične zgodbe iz življenja sodobnih otrok, včasih tudi pesmi, pravljice, slikopise ali uganke. Je stalna sodelavka Cicibana in Cicidoja.

Tomo je najbolj poznan po pravljicah, izdanih v številnih slikanicah in kratkih zgodbah za mladino, med katerimi posebej izstopa serija Lumpi iz 3. in 4. a.

Žiga je tisti slovenski mladinski pisatelj, ki si drzne stopiti na rep besneči zverini, pojesti osat in dvoriti zares veliki žabi. Seveda le v pravljicah.

Ilustratorji

Anja končuje magistrski študij ilustracije. V sklopu projekta Lahkonočnice bo ilustrirala pravljice Boštjana Gorenca - Pižame, Cvetke Sokolov in Tinke Bačič.

Fat Heat in Bea Pentya sta madžarska umetnika, ki sta ustvarila čudovito stensko poslikavo Letni časi na Pediatrični kliniki v Ljubljani.

Ilustratroja pravljic Fat Heat in Bea Pentya

Maja je najbolj poznana po brezbesedni slikanici Deček in hiša. Najbolj so ji pri srcu zgodbe, v katerih je mogoče vse in ki kažejo svet skozi otroške oči.

Maja Kastelic

Marko je s svojimi ilustracijami obogatail že več slikanic, ki so izšle tako v Sloveniji kot tudi v tujini. Poleg ustvarjanja, obožuje naravo, filozofijo, šport in kuhanje.

Miha je avtor stripov, ilustrator in skejter, ki obožuje čokolado, ne mara pa solate. Ilustriral bo Lahkonočnice Žige X Gombača, Damjane Kenda Hussu in Jane Bauer.

Milanka je akademska slikarka, ki najraje ustvarja s tehničnim svinčnikom. Pod njenimi rokami so nastale ilustracije pravljic Ane Duša in Toma Kočarja.